T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / ANAMUR - Abdulkadir Perşembe Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

1990-1991 Eğitim Öğretim yılında "Anamur Sağlık Meslek Lisesi" adıyla ve hemşirelik bölümüne öğrenci alarak öğretime başlayan  okulumuzda, 1996-1997 öğretim yılından itibaren Acil Tıp Teknisyenliği bölümü de açılmış; 1998-1999 öğretim yılına kadar iki bölüm olarak eğitim öğretime devam edilmiştir. 1998-1999 eğitim öğretim yılı sonunda Hemşirelik bölümü kapanmıştır. 1998-1999 öğretim yılına kadar devam eden hemşirelik bölümünden 274 öğrenci mezun olmuş, bunların hemen hemen tamamı kamu kuruluşlarında görev almıştır.
2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Hemşirelik bölümünün tekrar açılmasıyla Hemşirelik ve ATT olarak iki bölümle eğitim verilmiştir. Acil Tıp Teknisyenliği mezunu öğrencilerimizin de önemli bir kısmı kamuda görev almış veya sınavsız geçiş sistemi ile yüksekokula kaydolmuş, eğitimlerine devam etmektedirler.

2014-2015 Eğitim öğretim yılında Anadolu Meslek Programı uygulanmaya başlanmış ve 102 öğrenci almıştır.2014-2015 Eğitim öğretim yılında Acil Sağlık Hizmetleri Alanından 30 öğrenci mezun olmuştur. Mezun olan 30 öğrenciden 25'i yüksekokula yerleşmiştir.

2016-2017 Eğitim öğretim yılında 90 Öğrenci mezun olmuştur. Mezun öğrencinin 49'u yüksekokula yerleşmiştir.2017-2018 Eğitim öğretim yılında Anadolu Meslek Programına  68 öğrenci almıştır. 101 öğrenci mezun olmuştur. Mezun olan öğrencilerimizden 54 'ü yüksek öğrenime yerleşmiştir. 2018-2019 Eğitim öğretim yılının Eylül ayında eski Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nun yerine yapılan okula taşınılmış ve okulumuzun adı  "Abdulkadir Perşembe Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" olarak değişmiştir.

Okulumuzda Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığıve Sağlık Bakım Teknisyenliği alanları bulunmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.12.2012 - Güncelleme: 15.04.2024 13:08 - Görüntülenme: 4984